Heger je v intenzívnom kontakte s ukrajinskou vládou, vo štvrtok privíta na Slovensku Leyenovú

TA3
2.3.2022 13:51

Premiér Eduard Heger na tlačovej besede informoval o aktuálnej situácii v súvislosti s vojnou u našich východných susedov. Odsúdil ruskú agresiu, deklaroval jasný priateľský postoj k Ukrajine a pripomenul, že Slovensko chce mier.

Rokovanie vlády NR SR
TA3 / David Duducz

Heger je v intenzívnom kontakte so zástupcami ukrajinskej vlády, najmä s premiérom. "Ich odhodlanie je veľmi veľké," povedal. "Povedali, že vydržia, a veria si, že sa im podarí odraziť všetky útoky ruskej armády, ak budú mať dostatok munície na svoju obranu. Podotýkam, na ich vlastnú obranu. Treba si uvedomiť, že Ukrajina sa dnes bráni. Bráni si svoje územie, svoju slobodu," zdôraznil Heger. 

"Vidíme veľmi dobre, akým  brutálnym spôsobom útočia na civilné budovy, na civilné obyvateľstvo," povedal Heger o ruskej agresii. Podľa Hegera by sme nemali mať pochybnosti o tom, v akej agresii a v akých ťažkých časoch žijú naši priatelia a susedia na Ukrajine.

Heger zároveň poďakoval všetkým, ktorí pomáhajú Ukrajincom. "Veľmi ma teší, že takúto súdržnosť a solidaritu preukazujeme nielen v prvých dňoch, ale vieme sa kontinuálne koordinovať a pomáhať si," povedal. Zároveň informoval, že vo štvrtok príde na Slovensko šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, s ktorou bude náš premiér diskutovať o komplikovanej situácii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok