VW ID.Buzz klope na dvere. Kedy bude oficiálne predstavený?

TA3/SZ
2.3.2022 18:30

Volkswagen už dlhšiu dobu pripravuje elektrickú dodávku ID.Buzz, ktorú sme mali možnosť vidieť zahalenú kamuflážou počas predstavenia modelu ID.5. Značka má v pláne novinku oficiálne predstaviť už onedlho

VW ID.Buzz klope na dvere. Kedy bude oficiálne predstavený?
Volkswagen

Nový elektrický van bude elektrifikovaným príbuzným bežného spaľovacieho modelu Multivan. Základne črty budú teda veľmi príbuzné, no ID.Buzz bude mať množstvo jedinečných prvkov, ktoré ho budú výrazne odlišovať od spaľovacej verzie.

Aktuálne máme však možnosť vidieť len maskovacím polepom pokrytú karosériu. Už teraz sa dá s určitosťou povedať, že nový model bude niesť pozmenený, aerodynamicky optimalizovaný nárazník, novú grafiku svetlometov a taktiež svetelný pás spájajúci predné svetlomety.

Volkswagen Volkswagen

Novinka bude postavená na základoch platformy MEB, ktorá bude spočiatku niesť batériu s kapacitou 82 kWh. Časom by mala do ponuky pribudnúť aj verzia s väčšou kapacitou akumulátoru. Podľa všetkého budú poháňané výhradne zadné kolesá a bude k dispozícii hneď niekoľko variantov rozloženia interiéru. Od verzie na prepravu ľudí, až po úžitkovú dodávku s veľkým nákladným priestorom

 Hlavným konkurentom na trhu elektrických dodávok a mikrobusov bude bezpochyby Mercedes EQV. Aktuálne viacej informácií známych nie je. Všetko potrebné sa dozvieme počas oficiálneho predstavenia, ktoré sa bude konať 9.3.2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok