Zelenskyj sa online spojil s Európskym parlamentom: Bojujeme o prežitie

TA3 TASR
1.3.2022 13:17

Ukrajina prináša obrovskú cenu v boji za svoju slobodu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to povedal v utorok prostredníctvom videoprenosu pred poslancami Európskeho parlamentu.

"Bojujeme za naše práva, za našu slobodu, za naše životy. Bojujeme o prežitie. Bojujeme aj za to, aby sme boli rovnocennou súčasťou Európy," vyhlásil ukrajinský prezident prostredníctvom živého internetového prenosu z neznámeho miesta v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev.

Zelenskyj ďalej vyhlásil, že Ukrajinci bojujú za európske hodnoty, a pokiaľ ich Európa nenechá osamote, tak vyhrajú. "Nikto nás nezlomí, sme silní, sme Ukrajinci," povedal ukrajinský prezident a vyjadril presvedčenie, že jeho krajina si zaslúži byť súčasťou Európskej únie.

"Ukážte, že ste s nami. Dokážte, že nás neopustíte. Dokážte, že ste naozaj Európania a potom život zvíťazí nad smrťou a svetlo zvíťazí nad temnotou," pokračoval Zelenskyj. Európske spoločenstvo bude podľa neho s Ukrajinou oveľa silnejšie a naopak bez EÚ bude Ukrajina v boji proti Rusku osamelá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok