Štáb TA3 na Ukrajine: Putin je pre Ukrajincov synonymom Hitlera. Únavu necítia, na sirény si zvykli

TA3
1.3.2022 09:30

Dianie na Ukrajine sleduje aj štáb TA3. Náš východný sused čelí ruskej invázii už šiesty deň. Podrobnosti priblížil redaktor Mário Porubec.

Zákaz vychádzania platí od šiestej večer do šiestej rána, občas sa rozozvučia sirény, na čo si podľa Porubca ľudia už zvykli a nepanikária. "Sirény znamenajú, že boli niekam vyslané rakety, väčšinou smerujú na Kyjev," vysvetlil.

Porubec sa hlási z interiéru, keďže ukrajinská armáda nemá záujem, aby sa šírili zábery exteriérov. "Niekedy, keď máte mobil a vyzerá to, že ním idete natáčať, pretože ho držíte podozrivým smerom, nielenže to sleduje armáda, polícia, ale aj obyčajní ľudia. Okamžite volajú, nahlásia to, zaznamenajú pohyb človeka a polícia v priebehu minúty príde," priblížil Porubec. 

Ľudia na Ukrajine sú podľa Porubca skôr rozhorčení než unavení. K ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi cítia nenávisť. Porubec zdôraznil, že nejde o nenávisť k Rusom všeobecne. "Putina považujú za šialenca. Počúvame to na každom kroku. Putin je pre nich už synonymom Hitlera," prblížil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok