Korunku vymenila za zbraň. Ukrajinská miss oznámila, že ide brániť vlasť

TA3/hm
28.2.2022 17:30

Bývalá ukrajinská misska Anastasia Lenna oznámila, že je pripravená chrániť svoju krajinu. Modelka zverejnila na sociálnej sieti Instagram fotografiu so zbraňou v ruke.

Korunku vymenila za zbraň. Ukrajinská miss oznámila, že ide brániť vlasť
Facebook.com/Anastasiia Lenna

Anastasia Lenna reprezentovala Ukrajinu na medzinárodnej súťaži krásy Miss Grand International v roku 2015. Na sociálnych sieťach zverejnila minulý týždeň fotografie v športovom oblečení a so zbraňou v ruke pred zruinovanou budovou. Ako informoval portál idnes.cz, kráska oznámila, že sa postaví komukoľvek, kto násilne vnikol do jej rodnej krajiny a ohrozuje obyvateľov. "Nesiahajte nám na Ukrajinu," uviedla. Bývalá misska v jednom zo svojich príspevkov na sociálnych sieťach tiež napísala, že ktokoľvek prekročí hranice Ukrajiny s úmyslom zabrať ich územie a útočiť, bude zabitý, informoval portál.

Bývalá misska má za sebou aj vojenský výcvik. Medzi jej hobby patrí šport, ale aj airsoft, ktorý sa hrá s imitáciami zbraní. Lenna sa hre airsoftu venuje roky. Ako modelka uviedla v jednom zo svojich instagramových príspevkov, nie je vojačkou len obyčajným človekom.

Anastasiia Lenna Facebook.com/Anastasiia Lenna

V kroku pripojiť sa k obrane Ukrajiny ju podporili aj jej fanúšikovia a followeri. Modelka, ktorá hovorí piatimi svetovými jazykmi a v minulosti sa živila aj ako prekladateľka, žila niekoľko rokov v Turecku, no vrátila sa späť do svojej rodnej krajiny. Anastasii Lenne, ktorú označujú za influencerku, pribudli po zverejnení plánov, desiatky tisíc followerov. Na konci februára ich mala na Instagrame už 228-tisíc.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil pred pár dňami všeobecnú mobilizáciu. Všetci muži od 18 do 60 rokov musia narukovať. Mnohí z nich odprevádzajú svoje partnerky s deťmi na hranice a vracajú sa späť do centra bojov, aby sa prihlásili k armáde. Povolávacie rozkazy dostávajú aj Ukrajinci v zahraničí aj muži bez výcviku. Do obrany Ukrajiny pre ruskými vojskami sa zapájajú aj ženy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok