Metóda obráteného umývania: Zamilujete si ju, ak máte mastiace či jemné vlasy

TA3/zm
2.3.2022 08:00

Počuli ste už o reverznom umývaní vlasov? Tento veľmi jednoduchý trik môže mať pre vašu korunu krásy neskutočný efekt. Opačný postup ako ste zvyknuté oceníte, ak bojujete s mastiacimi, alebo veľmi jemnými vlasmi.

Metóda obráteného umývania: Zamilujete si ju, ak máte mastiace či jemné vlasy
Profimedia

Každá žena má trochu iné zvyky, ako sa stará o svoje vlasy. No na jednom sa asi zhodneme všetky, najskôr šampónujeme a potom dávame hrive doplnkovú starostlivosť. Čo keby ste tú skúsili opačne?

Reverzná metóda

Krok číslo jedna pri umývaní vlasov nebude prvý. V tom je celá veda reverznej metódy. To znamená, že šampón príde na rad až neskôr, začnete s kondicionérom. Niektoré dámy ho celkom vynechávajú a nie je súčasťou ich vlasovej rutiny, mali by ste mu však rozhodne dať šancu.

Vlasy najskôr opláchnite vodou a naneste kondicionér, ktorý necháte na nich pôsobiť podľa návodu na konkrétnom produkte, ktorý ste si vybrali. Po niekoľkých minútach ho zmyjete a vtedy prichádza na rad obyčajný šampón.

Pocit umytých vlasov

Ak sa pýtate, čo by ste tým získali, je to mnoho. V prvom rade však dlhší pocit čerstvo umytých vlasov, a to bez ohľadu na ich kvalitu.

Kondicionér je v porovnaní so šampónom ako produkt oveľa hutnejší. Keďže po jeho aplikácii príde ešte obyčajné umývanie, vlasy neostanú zaťažené, vďaka čomu budete mať pocit jemného a nadýchané účesu. V prípade hustých, vlnitých či suchých vlasov možno efekt až tak nespozorujete. No majiteľky jemného a riedkeho porastu si rozhodne všimnú zmenu k lepšiemu.

Zdravé a vyživené vlasy

Práve dámy s jemnými vlasmi sa zvyknú kondicionérom všeobecne vyhýbať, pretože majú po umývaní často dojem, že im práve tento kozmetický produkt vlas obalil a pocitovo zmastnil. Pri obrátenom umývaní tento problém eliminujete, no zároveň neprídete o výhody, ktoré kondicionér pre hrivu predstavuje. Zlepšuje textúru vlasu, hydratuje vlasové vlákno a pomáha k opraveniu štruktúr, vďaka čomu bude vaša koruna krásy vyzerať zdravo, lesklo a sviežo.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok