Ukrajinská delegácia dorazila na mierové rokovania v Bielorusku. Zelenskyj neočakáva nijaký výsledok

TA3 TASR
28.2.2022 08:51

Ukrajinskí a ruskí vyjednávači by sa v pondelok ráno mali stretnúť na bielorusko-ukrajinskej hranici. Kyjev následne informoval, že jeho delegácia už na miesto dorazila. Okolo Bieloruska, ale prichádza množstvo znepokojujúcich správ.

"Miesto na rozhovory medzi Ruskom a Ukrajinou v Bielorusku je pripravené, čaká sa na príchod delegácií," oznámilo krátko predtým na sociálnych sieťach bieloruské ministerstvo zahraničných vecí, uvádza stanica BBC. K príspevku pridalo aj fotografiu dlhého stola, za ktorým viseli ukrajinská, ruská a bieloruská vlajka.

Hovorca bieloruského ministerstva zahraničných vecí Anatoľ Hlaz zároveň v pondelok uviedol, že "rozhovory sa začnú, hneď ako na miesto dorazia všetky delegácie". Kyjev s mierovými rokovaniami pri bielorusko-ukrajinských hraniciach súhlasil napriek medializovaným správam o tom, že bieloruský prezident Alexandr Lukašenko sa chystá poslať svojich vojakov, aby sa pripojili k ruskej invázii na Ukrajine, pripomína BBC.

Ukrajina prisľúbila, že na rokovaniach nebude robiť nijaké ústupky. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa zároveň vyjadril v tom zmysle, že od rokovaní neočakáva nijaký výsledok, píše agentúra AFP.

Rokovania by sa mali začať o 12.00 h miestneho času. Jeden z členov ruskej delegácie tesne pred ich začiatkom uviedol, že Moskva chce s Kyjevom dosiahnuť dohodu o ukončení konfliktu. "Určite máme záujem na tom, aby sme čo najskôr dosiahli nejakú dohodu," povedal Vladimir Medinskij, poradca ruského prezidenta Vladimira Putina.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok