Tunel Sitina je po dlhých hodinách znova prejazdný. Práce sa podarilo ukončiť o niekoľko hodín skôr

TA3 TASR
28.2.2022 00:02

Diaľničný tunel Sitina v Bratislave sa po dočasnej uzávere podarí zrejme otvoriť o niekoľko hodín skôr, než bolo pôvodne plánované. Uviedli to zástupcovia Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) počas večerného online vysielania na sociálnej sieti.

sitina, tunel, 1140x
TASR/Tomáš Halász

Tunel Sitina od piatkovej (25. 2.) 22.00 h uzatvorili pre výmenu centrálneho riadiaceho systému (CRS). Pôvodne sa rátalo, že bude tunel uzatvorený 54 hodín, a teda do pondelka (28. 2.) do 4.00 h. Osobné autá i nákladná doprava boli v Bratislave počas uzávery presmerované na obchádzkové trasy cez Mlynskú dolinu, Patrónku a Lamačskú cestu. Národná diaľničná spoločnosť na mimoriadnej tlačovej besede oznámila, že tunel Sitina na D2 je už prejazdný. Pôvodný termín ukončenia úplnej uzávery tunela, do 28.2. do 04:00 hod. rannej sa im podarilo skrátiť a tunel Sitina je otvorený od 23:30. 

Podstatou CRS je riadenie všetkých technologických zariadení, ako aj kontrola nad nimi. Doterajší systém bol inštalovaný a prevádzkovaný od otvorenia tunela Sitina v roku 2007 a bol podľa diaľničiarov pravidelne servisovaný a upgradovaný.

"Dôležitá je však modernizácia a cieľom výmeny je aj implementácia nových technických predpisov. Nový CRS bude otvoreným systémom s možnosťou ľubovoľného rozširovania, bez potreby generálnej výmeny v budúcnosti," spresnila hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková. Výmena systému bude stáť 596.045 eur bez DPH.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok