Charkov je plne pod našou kontrolou, vyhlásili Ukrajinci. Po ťažkých bojoch ovládli mesto

TA3 TASR
27.2.2022 14:07

Ukrajinské jednotky získali v nedeľu po pouličných bojoch s ruskými vojakmi plnú kontrolu nad druhým najväčším ukrajinským mestom Charkov, oznámili miestni predstavitelia.

Charkov je plne pod našou kontrolou, vyhlásili Ukrajinci. Po ťažkých bojoch ovládli mesto
TASR/AP

Informovala o tom agentúra AFP. "Charkov je plne pod našou kontrolou," potvrdil predseda miestnej administratívy Oleg Sinegubov na sociálnej sieti Telegram s tým, že ukrajinská armáda "čistí" mesto od nepriateľských vojakov.

Podľa spravodajskej stanice Sky News prebiehali v uliciach Charkova ťažké boje po tom, čo v noci na nedeľu do mesta vpadli ruské vojenské vozidlá. V skorých ranných hodinách zasiahli strely aj miestny plynovod.

Ukrajinské ministerstvo obrany predtým uviedlo, že po "intenzívnej" paľbe raketového delostrelectva nasledovali v Charkove počas noci "ťažké boje", uvádza Sky News. Na záberoch, ktoré kolovali na sociálnych sieťach, bolo vidieť pouličné boje medzi ukrajinskými a ruskými vojakmi, uvádza spravodajská stanica BBC.

Situácia na mieste zostáva nestabilná a tvrdenia o kontrole je ťažké overiť – ale aj civilisti na mieste BBC povedali, že Charkov je späť pod kontrolou Ukrajiny a že sa konflikt v uliciach zmierňuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok