Ukrajinský vojak pre TA3: Útok sprevádza strach, potom príde zlosť. Sme odhodlaní brániť krajinu

TA3
26.2.2022 15:48

Na Ukrajine sa nachádza aj štáb Televízie TA3. Redaktor Mario Porubec a kameraman Tomáš Galamboš sa rozprávali s ukrajinským vojakom v meste Ivano-Frankivsk.

"Som oficiérom ukrajinskej armády. Bývam tu neďaleko, asi 300 metrov. Teraz, keď sa stala táto situácia, hlásim sa u svojho štábu, aby som mohol bojovať za Ukrajinu,“ povedal vojak. Rodinu evakuoval do bezpečia a on je odhodlaný bojovať za svoju krajinu. Presvedčilo ho aj to, že v meste padli rakety a boli aj útoky na letisko.

„Dopadlo sem šesť až osem rakiet. Strieľali na letisko. To bol ich cieľ. Chceme chrániť Ukrajinu. Urobíme preto všetko. Nerozumiem, prečo Rusi vpadli na Ukrajinu,“ povedal v rozhovore. Ako ďalej uviedol, bude spolu s ďalšími občanmi robiť všetko preto, aby sa im podarilo vytlačiť ruské vojská.

V čase, keď dopadli rakety do mesta, sa ľudia báli. „Keď vidíte, ako letí raketa, tak sa zľaknete. Ľudia sa najskôr boja. Je to psychologický šok. Potom príde zlosť a potom to vystrieda rozhodnutie brániť svoju krajinu,“ vysvetlil ukrajinský vojak.  

Na otázku, či pôjde do Kyjeva alebo ostane, zatiaľ odpovedať nevedel. „Zatiaľ čakáme na rozkazy. Máme tu prezidenta, ministra obrany a tiež vrchného veliteľa ozbrojených síl. Čakáme na ich pokyny.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok