Estónsko uzatvorilo svoj vzdušný priestor pre ruské aerolínie

TA3 TASR
26.2.2022 14:46

Estónsko sa pridá k Poľsku a Českej republike a uzatvorí svoj vzdušný priestor pre Rusko v súvislosti s jeho útokom na Ukrajinu, oznámila v sobotu vláda v Tallinne.

Estónsko uzatvorilo svoj vzdušný priestor pre ruské aerolínie
TASR/Štefan Puškáš (ilu)

"Estónsko sa pridáva k iniciatíve Poľska a zakáže všetkým ruským leteckým spoločnostiam využívanie nášho vzdušného priestoru," povedal minister hospodárstva Taavi Aas pre rozhlasovú stanicu ERR. Ako dodal, v tejto súvislosti sa už pripravuje aj návrh príslušného rozhodnutia. Informovala o tom agentúra DPA.

"Poľsko a Česká republika tak už urobili, a my vyzývame všetky krajiny Európskej únie, aby konali rovnako. Plány štátu vyvrheľov nemajú miesto na nebi demokracie," napísala estónska premiérka Kaja Kallasová na sociálnej sieti Facebook.

"Brutálny útok režimu (ruského prezidenta Vladimira) Putina na demokraciu a slobodu na Ukrajine je neodpustiteľný," zdôraznila Kallasová. Západ musí podľa nej izolovať Rusko "ekonomicky i politicky". Ruským aerolinkám zakázala pristátie i tranzit cez svoj vzdušný priestor aj Británia, ktorá nie je súčasťou EÚ, pripomína DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok