Rusko reaguje na kroky Bulharska, Česka a Poľska. Pre ich lety uzatvára vzdušný priestor

TA3 TASR
26.2.2022 14:31

Rusko v sobotu oznámilo, že uzatvára svoj vzdušný priestor pre lety z Bulharska, Českej republiky a Poľska. Rusko reaguje na rovnaké opatrenia, ktoré voči nemu v piatok zaviedli tieto krajiny.

Rusko reaguje na kroky Bulharska, Česka a Poľska. Pre ich lety uzatvára vzdušný priestor
TASR/Martin Baumann (ilu)

Ruský letecký úrad Rosaviacia oznámil, že zákaz pre prepravcov z týchto krajín a prepravcov registrovaných v týchto krajinách sa vzťahuje na lety na územie Ruskej federácie vrátane preletov cez ruský vzdušný priestor. Opatrenie vstúpilo do platnosti o 15.00 h moskovského času (13.00 h SEČ).

Česká republika, Poľsko a Bulharsko v piatok v reakcii na ruskú inváziu Ukrajiny oznámili, že od polnoci nevpustia do svojho vzdušného priestoru žiadne lietadlo ruských aerolínií.

Podobné opatrenie v reakcii na ruskú inváziu prijala vo štvrtok Británia, ktorá zakázala lietadlám ruskej spoločnosti Aeroflot pristávať na letiskách v Spojenom kráľovstve. Moskva následne zakázala vstup do svojho vzdušného priestoru všetkým lietadlám spojeným s Britániou vrátane tranzitných letov. Moldavsko, ktoré susedí s Ukrajinou, v dôsledku ruskej invázie uzavrelo vo štvrtok svoj vzdušný priestor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok