TA3 z Ukrajiny: Západná časť krajiny akoby vojnu ešte nepociťovala, ulice sú prázdne

TA3
25.2.2022 19:03

Situáciu priamo na Ukrajine sleduje náš vyslaný redaktor Mário Porubec. Štáb TA3 vyštartoval v piatok ráno z Užhorodu, prešiel 270 kilometrov a dostal sa až do mesta Ivano-Frankivsk, ktorého letisko bolo v predchádzajúci deň bombardované.

Situácia v meste je podľa redaktora TA3 Mária Porubca odlišná od tej v Kyjeve: „Ivano-Frankivsk je pokojným mestom. Žiadne pozemné operácie neprebiehajú.“ Podľa neho sa takmer nič nepodobá tomu, že v krajine je vojna. Mesto je prázdne, pretože obyvatelia nesmú medzi 22:00 a 7:00 vychádzať. „Pred pár minútami okolo nás prešlo desať ozbrojených vojakov so samopalmi. Dosť sme ich zaujali, sledovali našu značku auta. Keď však videli, že sme z Európskej únie, vedeli že sme na ich strane,“ povedal redaktor.

Vo viacerých častiach Ukrajiny majú ľudia problémy na čerpacích staniciach, nie všade fungujú platobné terminály. Problémy má aj verejná doprava. Ako je to v meste, kde sa nachádza TA3? „Vyzerá to tak, že celá západná Ukrajina tento problém nemá. Išli sme dosť veľkú trasu a čerpacie stanice fungovali bez problémov. Všade sme bez problémov platili kartou. V mestách sme však videli veľké zástupy pri bankomatoch, odkiaľ si ľudia vyberajú peniaze,“ povedal.

Ako ďalej podotkol, všetky služby a obchody fungujú. Západná časť krajiny akoby vojnový stav ešte nepociťovala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok