Raketa zasiahla loď vo vodách Čierneho mora. Vypukol požiar, hlásia zranených

TA3 TASR
25.2.2022 17:00

Moldavská národná námorná agentúra v piatok uviedla, že loď plaviacu sa v "neutrálnych vodách" Čierneho mora zasiahla raketa. Vážne zranenia pri tom utrpeli dvaja členovia posádky, informovala agentúra AP.

raketa 1140 tasr
TASR

Incident sa odohral asi 19 kilometrov od prístavu Pivdennyj neďaleko Odesy. Námorná agentúra vo vyhlásení dodala, že nie je jasné, odkiaľ bola vystrelená raketa, ktorá zasiahla loď Millennial Spirit určenú na prevoz chemikálií a plaviacu sa pod vlajkou Moldavska.

Po zásahu "na palube lode vypukol požiar; vybavenie a záchranné člny boli zničené," dodala námorná agentúra vo svojom vyhlásení s tým, že keď posádka lode opúšťala loď, mala iba záchranné vesty. Do bezpečia jej pomohli posádky v okolí sa plaviacich lodí.

Moldavská agentúra uviedla, že spoločnosť, ktorá tanker prevádzkuje, je ukrajinská právnická osoba a členovia posádky sú ruskí občania. Záchranné operácie vykonali príslušné ukrajinské úrady, uviedla moldavská agentúra. Incident pôvodne oznámil veliteľ ukrajinských ozbrojených síl, ktorý na Facebooku zverejnil správu, že ide o ropný tanker pod rumunskou vlajkou. Ministerstvo národnej obrany neskôr oznámilo, že loď bola zaregistrovaná pod vlajkou Moldavskej republiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok