Ford Bronco prichádza vo verzii Everglades. Jeho domovom majú byť bažiny a voda

TA3/SZ
25.2.2022 18:30

Ford začal rozširovať ponuku modelu Bronco, ktorý sa po nedávnom predstavení teší veľkej obľube. Čo všetko ponúka najnovšia verzia?

Ford Bronco prichádza vo verzii Everglades. Jeho domovom majú byť bažiny a voda
Ford

Názov verzie pochádza z národného parku Everglades na Floride, ktorý je známy najmä svojimi bažinami. To napovedá hlavné prostredie, v ktorom by mala nová verzia excelovať. Vo vodných prekážkach a bažinách by mali napomôcť veľké kolesá, ktorých priemer činí až 90 centimetrov. Ďalšími úpravami prešiel aj motor a prevodovka, ktorých chladenie, nasávanie a vetranie je uspôsobené hlbokej vode. Tieto zmeny zabezpečili brodivosť až do hĺbky 94 centimetrov.

Ford Ford

Pre prívod vzduchu do sania motoru bol vyvinutý špeciálny šnorchel umiestnený pri pravom spätnom zrkadle. Z dôvodu väčších kolies konštruktéri rozšírili blatníky, na ktorých nájdeme nálepku symbolizujúcu národný park. Má však aj funkčný význam. Slúži ako mierka vody, cez ktorú aktuálne prechádzate. Vodič tak vie lepšie odhadnúť zostávajúcu rezervu výšky vodnej hladiny.

Predná časť dostala v rámci tejto verzie elektrický naviják, ktorý utiahne takmer 5 ton. K dispozícii je až 30 metrové lano, vďaka ktorému sa môže auto v prípade zahrabania vytiahnuť. Pod kapotou bude pracovať 2.3 litrový motor s výkonom 300 koní a 440 Nm.

Výkon je posielaný na všetky štyri kolesá prostredníctvom 10 stupňovej automatickej prevodovky. Interiér je uspôsobený pre mokré prostredie a je vyrobený z odolných materiálov, ktoré nie sú náchylné na poškodenie a znečistenie vodou. Ak ste sa však tešili, musím vás sklamať. V Európe novinka dostupná nebude.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok