Rusi zasiahli škôlku, obete sú aj medzi deťmi. Ukrajina zhromažďuje dôkazy o vojnových zločinoch

TA3 TASR
25.2.2022 15:53

Pri ruskom ostreľovaní Ukrajiny bol zasiahnutý aj kryt pri materskej škole a sirotinci. Útok si vyžiadal obete na životoch a vážne zranenia, a to aj medzi deťmi, informovali o tom ukrajinské úrady. K nešťastiu došlo v meste Ochtyrka v Sumskej oblasti.

Rusi zasiahli škôlku, obete sú aj medzi deťmi. Ukrajina zhromažďuje dôkazy o vojnových zločinoch
TASR/AP

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba označil udalosť za vojnový zločin. "Dnešný ruský útok na škôlku a sirtinec je vojnovým zločinom. Spoločne s najvyšším štátnym prokurátorom zhromažďujeme tieto a ďalšie materiály a prevezieme ich do Haagu. Zodpovednosť je nevyhnutná," vyjadril sa Duleba. Informuje o tom portál iDnes.cz.

Ukrajinské ozbrojené sily tvrdia, že už zabili viac ako 1000 ruských vojakov zapojených do invázie. Informovala o tom agentúra DPA s tým, že bilanciu nie je možné nezávisle overiť. "Ruské matky posielajú svojich synov na istú smrť, pretože ukrajinské ozbrojené sily držia línie a budú brániť svoju krajinu pred okupantmi," uvádza sa vo vyhlásení ukrajinského silového rezortu.

Ruské ministerstvo obrany naopak tvrdí, že "eliminovalo" 200 ukrajinských vojakov pri obliehaní kľúčového letiska Hostomeľ neďaleko Kyjeva s tým, že spomedzi ruských vojakov nepadol ani jeden.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok