Sulík potvrdil, že ropa tečie a problém nie je ani s plynom. V prípade krízy majú však plán

TA3
25.2.2022 15:55

Ministerstvo hospodárstva informovalo o aktuálnej situácii v energetike v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. Podľa ministra Richarda Sulíka nezaznamenali pokles ropy ani plynu, sú však pripravení na rôzne scenáre, zásob vraj máme dosť.

Krízový štáb zasadal pre aktuálnu situáciu na Ukrajine. Podľa Sulíka pri rope nezaznamenali pokles. "Dodávka je relatívne stabilná, Slovensko má strategické zásoby ropy na vyše 100 dní, ak by k niečomu malo dôjsť," uviedol s tým, že aj keby mala prestať tiecť, majú záložný plán. "To sa ale zatiaľ diať nebude, ropa tečie," dodal s tým, že akútne problémy neočakáva.

Z pohľadu dodávok nebol prerušený ani tok plynu, zmluvné záväzky sa podľa neho plnia. Na ceste na Slovensko je aj skvapalnený plyn, ktorý by mal doraziť v priebehu marca. "V zásobníkoch je dostatočné množstvo plynu," spresnil štátny tajomník ministerstva Karol Galek s tým, že cena plynu stúpla.

Richard Sulík spresnil, že situáciu monitorujú a aj keby nastala kríza, majú "plán B". Je za to, aby Európska únia v prípade Ruska a Ukrajiny konala jednotne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok