Arriva je pripravená pomôcť. Ak si to situácia vyžiada, posilní linky na hranici s Ukrajinou

TA3 TASR
25.2.2022 15:17

Najväčší autobusový dopravca na Slovensku Arriva je pripravený pomôcť na slovensko-ukrajinskej hranici. Ak si to situácia vyžiada, okamžite posilní prímestské linky premávajúce v prihraničných oblastiach.

Lokality v Bratislave
TA3 / David Duducz

"Prípadne vyčleníme vozidlá prímestskej dopravy Košického samosprávneho kraja na prepravu vojnových utečencov z hraničných priechodov," uviedla riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností Arriva na Slovensku Petra Helecz.

Generálny riaditeľ Arrivy na Slovensku László Ivan deklaruje pripravenosť firmy zapojiť sa na žiadosť kompetentných orgánov do logistickej a humanitárnej pomoci pre obete vojny na Ukrajine prichádzajúce na Slovensko.

V súčasnosti dopravca zamestnáva na Slovensku 32 vodičov z Ukrajiny. Deklaruje, že s nimi cíti spolupatričnosť a ponúkol im a ich blízkym konkrétnu pomoc. "Zatiaľ nemajú informáciu o povinnosti vrátiť sa späť do ich krajiny a vycestovať domov neplánujú," uviedla  Helecz s tým, že výpadky vo vypravenosti spojov nepredpokladajú.

Dopravný podnik Bratislava, prevádzkovateľ mestskej hromadnej dopravy v hlavnom meste, zamestnáva v súčasnosti 102 Ukrajincov. Mestský dopravca sa pripravuje aj na scenár, že ukrajinskí vodiči odídu späť do svojej vlasti. "Situáciu pravidelne vyhodnocujeme a zaoberáme sa krízovými scenármi v prípade možného výpadku vodičov z Ukrajiny," povedal hovorca DPB Martin Chlebovec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok