Maďarsko posilňuje hranice s Ukrajinou, začalo s preskupovaním vojakov

TA3 TASR
25.2.2022 14:35

Maďarské ozbrojené sily začali preskupovať vojakov k blízkosti ukrajinských hraníc, oznámil v piatok veliteľ maďarskej armády Romulusz Ruszin-Szendi na výcvikovej základni v Hajdúhadháze v Hajducko-bihárskej župe. Informoval o tom spravodajca TASR s odvolaním sa na oficiálny videozáznam armády zverejnený na kanály YouTube.

Maďarsko posilňuje hranice s Ukrajinou, začalo s preskupovaním vojakov
TASR/AP

Veliteľ vyzval obyvateľstvo k trpezlivosti, pretože vojaci budú mať denné i nočné cvičenia v streľbe. Do úloh na hraniciach podľa jeho vyjadrenia nasadili aktívnych a záložných vojakov.

Maďarská vláda v utorok na svojom účte na Facebooku uviedla, že pošle vojakov k ukrajinsko-maďarským hraniciam. "Bezpečnosť Maďarska je najdôležitejšia, preto posilníme ukrajinsko-maďarské hranice," píše sa v statuse vlády. "Na východných hraniciach sa treba pripraviť na každú situáciu - na humanitárne úlohy, na ochranu hraníc, preto preskupujeme vojakov a vojenskú techniku do východných oblastí krajiny," zdôvodnil vtedy tento krok minister obrany Tibor Benkő.

Premiér Viktor Orbán na utorňajšom rokovaní kabinetu vlády pre národnú bezpečnosť v tejto súvislosti poveril rezort obrany, aby zabránil prípadnému prieniku ozbrojených skupín na územie Maďarska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok