Zabudnite na chudnutie. Vedci potvrdili, že mužom sa viac páčia kypré tvary

TA3/zm
25.2.2022 16:00

Hoci nejedna žena tvrdí, že sa snaží udržiavať najmä kvôli sebe a vlastnému pocitu, nebudete si klamať, rolu v tom zohráva aj fakt, že chceme byť atraktívne pre opačné pohlavie. Zdá sa však, že to, čo považujeme za príťažlivé my, nemusia rovnako brať aj páni.

Zabudnite na chudnutie. Vedci potvrdili, že mužom sa viac páčia kypré tvary
Pexels/cottonbro

Mužom sa páčia bacuľky, hovorilo sa od nepamäti a vedci to teraz potvrdili. Kypré tvary evokujú v mužoch pocit tepla, lásky, domova, ale aj plodnosti. Preto sa tento rok s diétami veľmi trápiť nemusíte.

Šťastie XL

Mexická národná autonómna univerzita skúmala atraktivitu žien podľa telesných proporcií a prišla na to, že vzťah s bacuľkou býva 10- násobne šťastnejší ako partnerstvo so štíhlou ženou. Vysvetlenie je pritom veľmi jednoduché. Väčšina dám nemá veľkosť XS len tak danú do vienka a starostlivosť o štíhlu postavu zatieňuje celé partnerstvo. Príliš chudé ženy sa tak starajú o to, koľko toho zjedia, prípadne o oblečenie, v ktorom by výsledok ich driny vynikol, že vzťah odsúvajú na druhú koľaj.

Negatíva života s „vychrtlinou“ sú jasné, ale za tým, že sa chlapom páčia plnšie ženy, musí byť predsa niečo viac. Pripomíname však, že výskum sa realizoval v Mexiku, kde žijú všeobecne dámy kyprejších tvarov ako napríklad u nás. Zároveň ani mexickí vedci nehovoria o tom, že by bola atraktívna obezita. Skrátka, muži nás len chcú mať za čo chytiť.

Bujné prednosti

Množstvo vedeckých zistení potvrdilo, že väčšine mužskej populácie sa páči bujné poprsie a je to vraj preto, lebo majú geneticky zapísané, ako ich dojčila matka a teraz z hľadiska plodnosti pozerajú aj na svoju partnerku.

Nuž a prsia zvyčajne priberajú spolu so zvyškom tela, čo môže byť vraj ďalším z vysvetlení, prečo chlapi preferujú poriadne ženské.

Láska ide cez žalúdok

Ďalším faktorom, ktorý vyplynul zo spomínaného výskumu je, že láska ide naozaj cez žalúdok. Štíhla žena nemá zvyčajne z jedla taký pôžitok ako bacuľka, ktorá s väčšou pravdepodobnosťou mužovi navarí i napečie a potom si s radosťou s ním na všetkom aj pochutná. Ženy krv a mlieko nemajú toľko obmedzení v gastro oblasti, neboja sa dať si s partnerom pohár piva či vína, čo sú pre chudé dámy len zbytočné prázdne kalórie. Moletky nepohrdnú koláčikom, pizzou ani nočným vyjedaním chladničky, čo z dlhodobého hľadiska robí partnerstvo údajne krajším.   

Témy: Mexiko Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok