Daňové priznanie ovplyvňuje intimitu: Najmä mužom klesá libido

TA3/zm
1.3.2022 16:00

V marci nás čaká podávanie daňového priznania. Je to údajne najkritickejší čas nielen pre živnostníkov, ale aj mužov všeobecne. Psychický tlak, ktorý s touto nemilou činnosťou súvisí, ovplyvňuje dokonca i libido.

Daňové priznanie ovplyvňuje intimitu: Najmä mužom klesá libido
Pexels/Mikhail Nilov

Muži sú na tom horšie ako ženy, aspoň čo sa týka stresu spojeného s podávaním daňového priznania. Páni si z toho robia sami na seba taký tlak, že sa to prenáša až do spálne. Počas marca teda nečakajte, že bude vaša polovička nejako extra iniciatívna.

Stres z daní

Prieskumy dokázali, že okrem iného má obdobie podávania daňových priznaní veľký vplyv aj na náš sexuálny život a apetít. Najmä páni sú tí, ktorí si tento úradný úkon pripúšťajú viac, ako je možno nutné. Nielenže trpia zmenami nálad, sú viac podráždení, ale zároveň im preukázateľne klesá libido. Všetky stresujúce situácie, pracovné vyťaženie, nedorozumenia na pracovisku či v súkromí majú na človeka väčší dopad, ako sme ochotní si priznať. Práve to spôsobuje sexuálne poruchy a dá sa povedať, že to má na nás oveľa väčší dopad, ako napríklad nadmerná fyzická záťaž.

Riziko viróz

V období daňového priznania sú ľudia dokonca oveľa viac náchylní na rôzne virózy. Ale teda, aby sme všetko nedávali za vinu len daňovému priznaniu, marec je skutočne tým prelomovým mesiacom, kedy po zime prichádza dlho očakávaná jar. Telo sa musí aklimatizovať po dlhej a vyčerpávajúcej zime. So slnečnými lúčmi prichádzajú aj vírusy, ktoré počas zimy nemali možnosť dlho prežiť. Znamená to, že stres z pracovných povinností ide ruka v ruke s počasím a inými faktormi. To naše telo prirodzene vyčerpáva a zanecháva na ňom rôzne stopy. Napríklad už spomínanú nechuť k sexuálnym aktivitám.

Nutný doping

Skúste preto v tomto období delegovať pracovné povinnosti aj na iných kolegov. Daňové priznanie si nechajte vypracovať účtovníkovi a odbremeňte svoju myseľ čo najviac. Nezabudnite si dopriať kvalitný spánok a nezabúdajte ani na podporu imunity. Siahnite po doplnkoch výživy, pretože práve v tomto období vám ani kvalitná a pestrá strava neposkytne toľko potrebných minerálov, živín a vitamínov, ktoré by ste potrebovali na to, aby vaše telo klapalo ako hodinky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok