Má odvahu, ktorá chýba západným politikom. Vojnu na Ukrajine dokumentuje oscarový režisér

TA3/hm ČTK
25.2.2022 09:11

Americký herec a režisér Sean Penn je na Ukrajine, kde nakrúca dokument o ruskej invázii. Vo štvrtok to oznámila kancelária ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Držiteľ dvoch Oscarov podľa neho preukazuje väčšiu odvahu, ako mnoho západných politikov.

Má odvahu, ktorá chýba západným politikom. Vojnu na Ukrajine dokumentuje oscarový režisér
Facebook.com/Офіс Президента України

Penna vyfotografovali medzi účastníkmi vládnej tlačovej konferencie v Kyjeve a na videu zverejnenom na instagramovom účte ukrajinskej hlavy štátu bol zachytený s ukrajinským prezidentom. Zelenského kancelária vo štvrtok vo svojom príspevku na Facebooku napísala, že sa Penn zúčastnil tlačových brífingov, stretol sa s podpredsedníčkou ukrajinskej vlády a hovoril o ruskej invázii s novinármi a vojakmi.

"Sean Penn ukazuje odvahu, ktorá chýba mnohým iným, vrátane západných politikov," uviedla ukrajinská prezidentská kancelária. "Režisér prišiel do Kyjeva predovšetkým preto, aby ako dokumentarista zaznamenal všetko dianie na Ukrajine a povedal svetu pravdu o ruskej invázii do našej krajiny," doplnila.

Penn, ktorý pracuje na dokumente z produkcie VICE Studios, Ukrajinu navštívil tiež koncom novembra. Na fotografiách bol vtedy zachytený pri návšteve frontových línií ukrajinských síl pri Doneckej oblasti. Penn sa zapojil do mnohých medzinárodných humanitárnych a protivojnových projektov a v reakcii na zemetrasenie na Haiti v roku 2010 založil neziskovú organizáciu CORE, príbeh dokumentoval v snímke Citizen Penn (Občan Penn).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok