S Putinom sa dohodnúť nedá. Zápas sa dá už len vybojovať a vyhrať, uviedol Dzurinda

TA3
24.2.2022 22:03

Vladimirovi Putinovi sme sa celé týždne pozerali na prsty a on nás aj tak všetkých prekvapil. Útok Ruska na Ukrajinu má rozsah a razanciu útoku USA na Irak. To čakal naozaj málokto.

td_11.jpg
TA3

Bojuje sa po celej šírke donbaského frontu, paľba tankov sa ozýva od Charkova a ruské výsadky útočia aj v Kyjeve. Reakcia Západu mala byť rýchla a zničujúca. Aká bude naozaj, keď už prišlo na lámanie chleba? 

"Rozhodnutie patriť na Západ prijali Ukrajinci. Zo strany západného sveta sa očakáva zásadná odpoveď," povedal Mikuláš Dzurinda, bývalý predseda vlády SR. Podľa jeho názoru by fungovali osobné sankcie, ktoré by boli zavedené na blízkych ľudí Vladimira Putina. 

"Téza, že sankcie nefungujú, je mýtus." Dzurinda povedal, že Rusom klesá HDP každoročne a nepodceňoval by dopad ekonomických sankcií. Podľa neho by NATO malo koordinovať svoj postup a dať Ukrajine všetko, čo potrebuje, a to vrátane zbraní. 

Myslí si, že proti ruskému režimu je potrebné zasiahnuť ihneď. "Je to zásadný zápas, zápas o tom, či bude vo svete platiť demokracia alebo nás pohltí režim, ktorý dnes predstavuje Kremeľ."

Mikuláš Dzurinda hovoril, že s Putinom sa nedá dohodnúť. "Kompromis sa už dosiahnuť nedá. Ten zápas sa dá už len vybojovať a vyhrať. Hrá totálny vabank. Moja predikcia je, že pán Putin neskončí dobre, mnohí hovoria, že to poškodí Rusko a môže sa rozpadnúť," dodal.

Putin podľa neho urobil tento krok zo zúfalstva. Myslí si, že sila Spojených štátov je dnes kľúčový element. Uviedol, že dnešná situácia je veľká výzva aj pre silu Európskej únie.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok