Bratislava vyjadrila podporu Ukrajine. Hrad sa na znak solidarity rozsvieti vo farbách ukrajinskej vlajky

TA3 TASR
24.2.2022 10:52

Hlavné mesto SR Bratislava vyjadrilo podporu Ukrajine. Zároveň avizuje ochotu pomôcť svojmu partnerskému mestu Kyjev i všetkým Ukrajincom.

Bratislava hrad Komunálne voľby 1140px (SITA/Diana Černáková)
SITA/Diana Černáková

Pripravené je na to vyčleniť aj financie z rozpočtu. Vyhlásenie na podporu Ukrajine prijalo vo štvrtok mestské zastupiteľstvo, podpísali sa podeň vedenie hlavného mesta, mestskí poslanci i bratislavskí starostovia.

"Hlboko odsudzujeme agresiu Ruska voči Ukrajine," vyhlásili všetci predstavitelia mesta i mestských častí Bratislavy. Avizujú, že v najbližšom čase môže pre situáciu na Ukrajine zasadnúť krízový štáb mesta. Vedenie bratislavskej samosprávy i bratislavskí starostovia spomínajú aj možnosť vybudovať karanténne mestečko pre prípadných utečencov z Ukrajiny, prípadne poskytnúť na to vhodné budovy mesta či mestských častí.

Na bratislavskom mestskom zastupiteľstve zároveň vyčlenili 100-tisíc eur na humanitárnu pomoc Ukrajine. "Je to prvý krok, ktorým Bratislava podporí Ukrajinu. O ďalších krokoch budeme informovať," uviedla bratislavská samospráva.

Na znak solidarity s Ukrajinou Bratislavský hrad vo štvrtok večer nasvietia vo farbách ukrajinskej vlajky. Rozsvietenie je naplánované od 19.00 do 23.00 h. Informovali o tom z kancelárie Národnej rady SR.

Na znak solidarity s Ukrajinou sa zároveň vo štvrtok vo farbách ukrajinskej vlajky rozsvieti Primaciálny palác v Bratislave. V ukrajinských modro-žltých národných farbách bude svietiť od 18.00 h do polnoci. Približne od 17.30 h má byť nasvietené aj UFO na Moste SNP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok