Ruskú agresiu odmietla i Univerzita Komenského. Je pripravená pomôcť ukrajinským študentom

TA3 TASR
24.2.2022 10:22

Univerzita Komenského v Bratislave ubezpečuje ukrajinských študentov, ako aj zamestnancov o solidarite s ich neľahkým existenčným postavením.

Univerzita Komenského v Bratislave 1140 px
TASR/Jaroslav Novák

Tak ako v prípade bieloruskej krízy, aj teraz je najväčšia slovenská univerzita pripravená pomôcť študentom a vedeckým pracovníkom, ktorí budú nútení opustiť svoju vlasť, aby mohli na pôde UK pokračovať v štúdiu a práci. Informuje o tom univerzita na sociálnej sieti.

Najväčšia a najstaršia univerzita na Slovensku vyjadruje podporu nezávislosti a územnej celistvosti Ukrajiny a solidaritu s jej obyvateľmi. "Odmietame agresiu, ktorá ohrozuje slobodu a životy ľudí na Ukrajine a pokúša sa o destabilizáciu mieru v Európe. Ako inštitúcia vyznávajúca slobodu, demokraciu a humanizmus považujeme za svoju povinnosť postaviť sa v týchto pre Ukrajinu ťažkých časoch jednoznačne na stranu nášho suseda," uviedla univerzita.

Zároveň UK apeluje na univerzity ako ostrovy kritického myslenia, aby svojou spoločenskou angažovanosťou bojovali proti šíreniu politickej propagandy vedúcej k vojenským konfliktom. Zároveň, aby všetok intelektuálny potenciál postavili do služby hľadania mierových riešení domácich aj medzinárodných konfliktov.

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok