Renault pracuje na koncepte s vodíkovým pohonom. Spoznáme ho už čoskoro

TA3/SZ
24.2.2022 11:00

Francúzi už čoskoro predstavia koncept poháňaný vodíkom, ktorý bude podľa všetkého demonštrovať schopnosti a technológie značky. Zároveň by mal byť koncept predzvesťou sériového vodíkového modelu

Renault pracuje na koncepte s vodíkovým pohonom. Spoznáme ho už čoskoro
Renault

Väčšina automobiliek v snahe o čo najekologickejšie vozidlá vo svojom portfóliu siaha po elektrickom a hybridnom pohone. Niektoré značky však investujú do rozvoja alternatívneho pohonu na vodík. Najnovšie sa práve k druhej skupine pridá francúzsky Renault, ktorý vypustil do sveta prvý záber pripravovaného konceptu poháňaného vodíkom.

Automobilka uviedla, že použije vodíkový motor, čo je veľmi zaujímavé, pretože väčšina automobiliek investujúcich do vodíkového pohonu využíva skôr vodíkové palivové články v kombinácii s elektromotorom.

Renault Renault

O dizajnový návrh konceptu sa postaral šéfdizajnér značky Gilles Vidal. Na prvom zábere si môžte všimnúť ostré hrany, LED svetlomety a spätné zrkadlá nahradené kamerami. Zaujímavosťou je aj podsvietené logo automobilky.

Podľa všetkého pôjde o výstavnú skriňu technologického pokroku značky, ktorá však ale môže byť predzvesťou sériového modelu. Všetky informácie a celkový vzhľad budú známe počas oficiálneho predstavenia, ktoré je naplánované na máj 2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok