Basketbalovú reprezentáciu čakajú ďalšie zápasy, už v piatok nastúpia proti Srbsku

TA3
23.2.2022 22:44

Mužskú basketbalovú reprezentáciu čakajú ďalšie zápasy kvalifikácie Majstrovstiev sveta 2023. Už v piatok naši nastúpia v Belehrade proti Srbsku a potom Balkáncov privítajú v pondelok v Leviciach.

basketbal_3.jpg
TA3

Hovorí sa, že so Srbmi to môže byť zápas desaťročia a jeden z najlepších stretnutí pre viacerých našich hráčov. Srbskému výberu patrí v rebríčku Medzinárodnej basketbalovej federácie šiesta priečka a vedie ich legendárny Svetislav Pešič.

Z pôvodne širšej nominácie vypadlo kvarteto - Michal Čekovský, Viktor Juríček, Róbert Rožánek a Tomáš Pavelka, pričom Pavelka neprišiel z osobných dôvodov. Nováčikom je 18-ročný Dávid Novák, no aktuálne ja azda top témou zdravotný stav opory Vladimíra Brodzianskeho.

Naši si zmerajú sily so Srbmi v rozmedzí štyroch dní. Okrem svetovej kvality súpera, je motiváciou aj atmosféra v Srbsku, či v Leviciach, kde sa hovorí, že by v súčasnej situácii tiež mohli prísť diváci. Zo štvorčlennej skupiny idú tri tímy do ďalšieho kola kvalifikácie a na nepostupové mužstvo čaká druhé kolo predkvalifikácie ME 2025.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok