Ševčenko vyzýva Ukrajincov k súdržnosti: Prežívame náročné obdobie, ale musíme sa spojiť

TA3 TASR
23.2.2022 14:40

Bývalý ukrajinský futbalista Andrij Ševčenko vyzval občanov svojej krajiny, aby pri konflikte s Ruskom držali spolu. Na východe jeho vlasti hrozí vojenský konflikt po tom, čo Moskva uznala tamojšie separastické oblasti za nezávislé a následne schválila vyslanie vojsk na toto územie.

Ševčenko vyzýva Ukrajincov k súdržnosti: Prežívame náročné obdobie, ale musíme sa spojiť
TASR / Lukáš Grinaj

"Všetci prežívame náročné obdobie, musíme sa však spojiť," napísal niekdajší útočník milánskeho AC na sociálnych sieťach Twitter a Instagram. "Vždy som bol hrdý na mojich spoluobčanov. Prekonali sme mnoho náročných období a za posledných 30 rokov sme vytvorili úprimný a pracovitý národ, ktorý miluje slobodu," uviedol jeden z najznámejších Ukrajincov na svete.

V dôsledku ozbrojeného konfliktu vyzval britský premiér Boris Johnson na zmenu májového dejiska finále Ligy majstrov, ktoré by malo byť v ruskom Petrohrade. Európska futbalová únia (UEFA) podľa informácií DPA situáciu monitoruje, no miesto konania stretnutia zatiaľ nezmenila.

Ševčenko má v na konte 48 gólov v národnom drese a je najlepší reprezentačný strelec v histórii krajiny. V roku 2003 triumfoval s AC v Lige majstrov a o rok neskôr získal Zlatú loptu. S ukrajinským tímom sa ako tréner zúčastnil aj na minuloročných ME.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok