Objednávateľ vraždy zatiaľ zostáva nepotrestaný. Ja som svoj smútok pretavila na boj, hovorí Kušnírová

TA3
21.2.2022 10:49

Od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej uplynuli štyri roky. Súd odsúdil sprostredkovateľa aj strelca. Objednávateľ vraždy zatiaľ zostáva nepotrestaný. S kamerou sme v Gregorovciach navštívili Zlaticu Kušnírovú, ktorá na svoju dcéru spomína každý deň.

Zlatica Kušnírová v rozhovore priznala, že dúfa, že sa nebude opakovať posledný scenár zo súdu a že napokon odsúdia aj objednávateľov vraždy. "Vrahovia sú odsúdení, ale neboli by tam, keby ich tam niekto neposlal," uviedla s tým, že má obavy, či sa napokon dočká spravodlivého rozsudku.

Bojovať chce však naďalej. "Ako môžem tak, bojujem. Svoj smútok som pretavila na boj, zobrali mi to najcennejšie, čo som mala. Oni mali žiť a mali mať rodinu," dodala.

Od vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej ubehli štyri roky. V prípade bude Špecializovaný trestný súd opäť rozhodovať o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. Súd ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné tresty. Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok