Pred domom zavraždenej dvojice horia sviečky. Pamiatku si prišla uctiť aj prezidentka

TA3 TASR
21.2.2022 10:33

Prezidentka Zuzana Čaputová si v pondelok vo Veľkej Mači uctila pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pred dom, v ktorom boli zavraždení, položila kvety a zapálila sviečku.

"Sú to už štyri roky, čo boli zavraždení Ján a Martina. Boli zabití preto, že Ján sa vo svojej práci venoval odhaľovaniu korupcie a zneužívaniu moci. Bol zabitý preto, že sa venoval veciam, ktoré sú v záujme nás všetkých. Tie štyri roky možno trošku zmiernili bolesť jeho najbližších, rodiny, kolegov, ale určite ju nevyliečili," uviedla prezidentka.

Podľa nej je dôležité, že boli odsúdení vykonávatelia vraždy, pre spravodlivosť je však podľa Čaputovej potrebné aj to, aby bola zodpovednosť vyvodená aj voči objednávateľom. "Na Slovensku prežívame zvýšenú vlnu nenávisti a hnevu. Musíme to zastaviť skôr, ako bude neskoro," dodala.

Vražda Kuciaka, pri ktorej bola zastrelená aj reportérova snúbenica Martina Kušnírová, vyústila na Slovensku pred štyrmi rokmi do rozsiahlych protivládnych demonštrácií a v politickú krízu. Z funkcie premiéra nakoniec odstúpil Robert Fico, jeho strana Smer vtedy po parlamentných voľbách skončila v opozícii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok