Strana Dobrá voľba a Umiernení majú nových podpredsedov. Stali sa nimi Hlina a Kresák

TA3 TASR
20.2.2022 21:59

Podpredsedami strany Dobrá voľba a Umiernení sa na sobotňajšom sneme stali bývalý šéf KDH Alojz Hlina a bývalý poslanec Národnej rady SR a ústavný právnik Peter Kresák. Členom predsedníctva sa stal Radoslav Baťo, ktorý má byť zodpovedný za program strany, a tiež ekonóm a bývalý splnomocnenec vlády Anton Marcinčin so starostom mestskej časti Bratislava-Lamač Lukášom Baňackým.

Strana Dobrá voľba a Umiernení majú nových podpredsedov. Stali sa nimi Hlina a Kresák
TASR / Dano Veselský

Informoval o tom predseda strany Tomáš Drucker na nedeľňajšej tlačovej konferencii. "Snem potvrdil významné personálne posilnenie našej strany, aj sme oficiálne schválili zmenu názvu Dobrá voľba a Umiernení, aby sme potvrdili ambíciu zastupovať stredo-pravých voličov," povedal Drucker. Do politiky chce jeho strana vrátiť normálnosť, cieľ vidí v zlepšení Slovenska.

Hlina ocenil spojenie strán a jeho potvrdenie na sneme, hovorí o výzve. Verí, že na Slovensku bude dopyt po stredo-pravej politike. "Normálnej, umiernenej, prediktívnej, predvídateľnej, takej európskej, takej, na ktorú sa dá spoľahnúť. Takú chceme, takú budeme robiť," dodal. 

Drucker zdôraznil, že najväčším politickým rizikom do budúcnosti je, že súčasnú vládu chaosu nahradí "čierna budúcnosť", teda vláda Smeru-SD, Hlasu-SD a fašistov. "Povinnosťou každého politika je zabrániť takémuto scenáru," vyhlásil. Za hlavný cieľ strany označil vytvorenie alternatívy voči "bláznivej vláde" a "nebezpečnej opozícii". Vyzval ku spolupráci ďalšie politické strany s podobným zameraním.      

Na margo referenda o predčasných voľbách Drucker dodal, že napriek nesúhlasu so súčasnou vládou to nepovažuje za systematické a dobré. Poukázal aj na potrebu prijímať ťažké reformy, ktoré sa nie vždy musia páčiť ľuďom a v prípade umožnenia takéhoto referenda by do toho podľa neho nikto nešiel.

Zároveň apeloval na rekonštrukciu súčasnej vlády. Okrem iného kritizoval spory v nej pri zásadných reformách, či neochotu odvolať niektorých ministrov. Hovorí o potrebe odchodu ministra financií Igora Matoviča, ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského a ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok