Škandinávska letecká spoločnosť zrušila let na Ukrajinu, vyhne sa aj jej vzdušnému priestoru

TA3 TASR
20.2.2022 16:10

Škandinávska letecká spoločnosť SAS zrušila utorkový let z hlavného mesta Nórska Oslo do Kyjeva. Spoločnosť lieta na tejto linke raz týždenne. Povedal to v nedeľu hovorca aerolínií, pričom ako dôvod uviedol súčasnú krízu na Ukrajine.

Škandinávska letecká spoločnosť zrušila let na Ukrajinu, vyhne sa aj jej vzdušnému priestoru
TASR /AP

Je to v krátkom čase ďalšia európska letecká spoločnosť, ktorá sa pre napätú situáciu na Ukrajine rozhodla zrušiť svoje lety do tejto krajiny. Hovorca aerolínií SAS, ktorého citovala agentúra Reuters, zároveň dodal, že spoločnosť sa až do 27. februára bude vyhýbať ukrajinskému vzdušnému priestoru. Ďalšie kroky, ako aj rozhodnutie v súvislosti s letom Oslo - Kyjev 1. marca oznámi neskôr.    

Už v sobotu oznámila rovnaké rozhodnutie nemecká Lufthansa. Ako uviedla, od 21. do 28. februára pozastavuje lety do a z Kyjeva a Odesy. Spoločnosť, ktorá kontroluje aj firmy Eurowings, Swiss, Brussels Airlines a Austrian Airlines, informovala, že situáciu bude naďalej pozorne monitorovať a o ďalších letoch rozhodne v nasledujúcich dňoch. Medzi prvými oznámila pozastavenie svojich letov na Ukrajinu a z nej holandská letecká spoločnosť KLM, ktorá o tom informovala pred týždňom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok