Sudkyňa Kosová vyzvala Kolíkovú, aby v súvislosti s ňou verejnosti neklamala

TA3 TASR
20.2.2022 14:26

Bývalá členka Súdnej rady SR a sudkyňa Marcela Kosová vyzýva ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, aby v súvislosti s jej osobou neklamala verejnosť a poslancov parlamentu.

Ministerka Mária Kolíková predstavila veľkú novelu zákona
TA3 / David Duducz

"Opakovane v médiách aj na pôde parlamentu uviedla, že aj ja tvrdím, že sudcov je dosť, respektíve som mala povedať, že je predpoklad, že ich nebude treba viac. Nikdy som nič také nepovedala, ani osobne pani ministerke, ani verejne," zdôraznila Kosová.

Sudkyňa bratislavského krajského súdu tvrdí, že v januári 2021 apelovala, aby ministerka pred vytvorením súdnej mapy dokončila projekt Váženia prípadov. "Bez tohto projektu nevieme určiť, či je sudcov málo, veľa alebo dosť. Nevieme, či potrebujeme prijímať nových sudcov a koľko, alebo bude stačiť prijať podstatne väčšie množstvo pomocného odborného aparátu, ktorý odbremení sudcov od administratívnej práce, čím sa zrýchli a zefektívni justícia," podotkla Kosová.

Šéfka rezortu spravodlivosti Kolíková v relácii V politike uviedla, že počet sudcov na súdoch je dostatočný a vzhľadom na znižujúci sa počet vecí prichádzajúcich na súdy je predpoklad, že ich bude treba menej. "A nakoniec, to som nepovedala ja, povedala to bývalá členka Súdnej rady, ktorá nie je úplne totožná s mojimi názormi a nedá sa povedať, že by mala potrebu mi drukovať," vyhlásila ministerka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok