Slovan Bratislava otočil stretnutie s Pohroním. V druhom polčase strelil štyri góly

TA3 TASR
19.2.2022 22:29

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v 21. kole Fortuna ligy na pôde FK Pohronie 4:3, hoci po polčase prehrávali 0:3.

Úvod stretnutia vyšiel domácim hráčom nad očakávanie. Do vedenia išli v tretej minúte po akcii Blahúta z pravej strany, keď z vnútra šestnástky zakončoval pohodlne voľný Ožvolda. Hostia nevedeli smerom dopredu nič účinné vymyslieť a v osemnástej minúte inkasovali druhýkrát. Po faule Kashiu na aktívneho Blahúta premenil nariadenú penaltu bezpečne Mihálik a bolo 2:0. 

Slovan potom ožil smerom dopredu, ale nevyťažil šancu z viacerých rohových kopov. V dvoch dobrých možnostiach sa ocitol iba Adler Da Silva, no prvú jeho strelu Slančík pokryl a druhú nasmeroval exhráč Pohronia v belasom drese vedľa. A prišiel trest. V 41. minúte bol faulovaný v šanci opäť Blahút, stiahol ho brankár Ružinský a druhú penaltu znovu premenil Mihálik – 3:0.

Slovan poslal do druhého polčasu až štyroch nových hráčov, zvýšil aktivitu a po nepresnej hlavičke domáceho Klabníka ovládol hru. Znižujúci zásah zaznamenal po strele Vojtka z rohu šestnástky na dorážke číhajúc Green – 3:1. O päť minút na to znížil na rozdiel gólu Šaponjič, keď sa najlepšie zorientoval v pokutovom území a po centri z pravej strany prekonal Slančíka.  

Na opačnej strane v dobrých možnostiach neuspeli Ožvolda, hlavičkoval vedľa a Mihálik z dobrej pozície iba slabo vystrelil. Tu sa duel zlomil. Vyrovnávajúci gól zaznamenal následne po hodine hry Kashia. Nabehol si na prihrávku Hrnčára a dotlačil loptu do bránky. A to nebolo všetko, za krátky čas dokonal obrat na 3:4 Vladimír Weiss ml. Nabehol si za obranu Pohronia, skvelým dotykom si loptu spracoval a posunul ju za chrbát bezmocného Slančíka. 

Piaty gól mal na kopačke v 70. minúte Green. Ten po centri z ľavej strany zakončoval v ťažkej pozícii pätičkou, žiarsky gólman napokon jeho pokus zneškodnil. V závere Slovan kontroloval hru, Mustafič sa ešte dostal do dobrej možnosti, ale prestrelil bránku. V nadstavenom čase sa dostával do koncovky Fofana, ale Ružinský si dal na neho pozor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok