Futbalisti MFK Liptovský Mikuláš zvíťazili nad Ružomberkom, Staš dokonal obrat

TA3 TASR
19.2.2022 22:25

Futbalisti MFK Liptovský Mikuláš zvíťazili v 21. kole fortuna ligy nad MFK Ružomberok 3:2.

Tradičné liptovské derby sa hralo netradične v Poprade. Hneď v prvej minúte sa dostal do gólovej príležitosti domáci Voško, ale Krajčirík výborne zasiahol. Zahrmelo tak na opačnej strane. V 4. minúte poslal do šestnástky center hosťujúci kapitán Kochan a lopta skončila v domácej sieti 0:1. Ďalší gól Ružomberčanov prišiel po odpískanom faule v pokutovom území. 

Domáci stratili loptu pri rohovej zastávke. Na centrovanú loptu nabiehal Rymarenko, ktorého stiahol Pavúk, za čo videl aj žltú kartu. Nariadenú penaltu s prehľadom premenil Kochan, pre ktorého to bol už druhý gól v zápase. Ešte do prestávky mohol skórovať hosťujúci Boďa, jeho hlavička letela tesne vedľa Sváčekovej brány.

Domáca lavička siahla po prestávke k dvojnásobnému striedaniu. Na ihrisko prišiel spoločne s Laurom aj Richard Bartoš s jasnými pokynmi smerom do útoku Liptovského Mikuláša. Liptáci sa zníženia dočkali v 64. minúte po akcii striedajúcich hráčov. Švec vystrelil spoza bieleho vápna. Jeho strelu Krajčírik vyrazil pred dobiehajúceho Bartoša, ktorý rozvlnil sieť - 1:2. Už o minútu rozhodca nariadil ďalšiu penaltu, tentoraz v prospech domácich. K lopte sa postavil Staš a s prehľadom ju premenil - 2:2. To ale zo strany Liptákov nebolo všetko. 

Zhruba o 10 minút sa situácia pred bránkou Ružomberku opakovala. Centrovaná lopta prepadla za chrbát brankára hostí a stopér Luka iba s pomocou faulu hasil nebezpečnú situáciu. V Poprade sa tak kopala tentoraz už tretia penalta v poradí. Loptu si na biely bod postavil opäť Staš a Liptovský Mikuláš dokonal obrat - 3:2. Vyrovnanie mal na kopačke tri minúty pred koncom riadnej hracej doby hosťujúci Regáli. Jeho zakončenie tesne minulo tri žrde Sváčekovej bránky. V nervóznom závere videli ešte žlté karty obaja brankári - domáci za zdržovanie hry a hosťujúci za nešportové správanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok