33 sekúnd až 44 minút: Taká je podľa sexpertov ideálna dĺžka milovania

TA3/zm
18.2.2022 16:00

Hoci je medzi pol minútou a trištvrte hodinou poriadne veľký rozdiel, všetko v tomto časovom rozmedzí je podľa sexuálnych expertov ideálna dĺžka pre milovanie. O tom, či sa vaše intímne hry blížia skôr k jednému alebo druhému časovému údaju, vraj rozhodne mentálne rozpoloženie partnerov.

33 sekúnd až 44 minút: Taká je podľa sexpertov ideálna dĺžka milovania
Pexels/Ketut Subiyanto

Sex má množstvo podôb a rovnako rozmanitý je aj čas, ako dlho sa s partnerom oddávate intímnemu spojeniu. Austrálski vedci sa rozhodli preskúmať, aký priemer je pre nás vyhovujúci.

Štvrťhodinová predohra

Psychológovia z Queenslandskej univerzity skúmali, aká dĺžka milovania je pre partnerské dvojice uspokojivá a vďaka tomu prišli na množstvo zaujímavých faktov spoza zavretých dverí spální. Tak napríklad, páry častokrát nedokážu určiť, kedy sa vlastne milovanie začalo, pretože pre mužov a pre ženy je predohra niečo celkom iné. Dámy zvyčajne za rozohrievanie považujú náznaky alebo pikantný rozhovor, ktoré podľa výskumu štandardne prebiehajú 15 minút pred samotným aktom.

Keby sme mali byť úplne presní, žena potrebuje 13,4 minúty na to, aby sa cítila pripravená „ísť na vec, zatiaľ čo pánom stačí len päť, maximálne šesť minút. A to je aj dôvod, prečo sa výsledná dĺžka uspokojivého milovania nedala zhrnúť do konkrétneho parametra.

Milovanie do trištvrte hodiny

Výsledok austrálskeho výskumu je teda časovým rozptylom, ku ktorému sa vedci dostali skúmaním sexuálnych návykov množstva zapojených dvojíc. Vzhľadom na to, že každý z nás vníma začiatok milovania inak, obzvlášť ak hovoríme o rozdielnom pohľade pohlaví, dostali sa sexperti k údaju 33 sekúnd až 44 minút. Všetko medzi tým je podľa nich v norme a štandarde partnerského pohlavného styku.

Priemerná päťminútovka

Medzi pol minútou a trištvrte hodinou je však taký zásadný rozdiel, že psychológom neostávalo nič iné, ako urobiť priemerku. A tá vás zrejme poriadne prekvapí. Bežné milovanie dlhoročných dvojíc totiž trvá len 5,4 minúty! Do tejto rýchlovky však, samozrejme, vedci nerátali predohru.

Nudná polhodina

Z výskumu Queenslandskej univerzity napokon vyplynul ešte jeden časový údaj. Keďže priemerná dĺžka milovania vedcov prekvapila, chceli vedieť, po akom čase sa v posteli začínajú partneri nudiť, teda kde nastáva ten zlom, že im milovanie prestáva byť príjemné a najradšej by ho ukončili. Nuda v spálni je vraj po polhodine, aspoň tak tvrdia organizátori austrálskeho výskumu.   

Témy: Výskum Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok