Orbán vyzval na dôslednosť v prípravách volieb: Tlak z Bruselu je obrovský, nemôžeme mu podľahnúť

TA3 TASR
17.2.2022 13:37

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vyzval poslancov parlamentných frakcií strán vládneho bloku Fidesz-KDNP na dôslednosť v prípravách na aprílové parlamentné voľby. Podľa internetového vydania denníka Magyar Nemzet o tom premiér hovoril na výjazdovom zasadnutí frakcií v Balatonfürede, 130 kilometrov juhozápadne od Budapešti.

Orbán vyzval na dôslednosť v prípravách volieb: Tlak z Bruselu je obrovský, nemôžeme mu podľahnúť
TASR/AP

"Po voľbách 3. apríla sa chystá na svoj návrat Gyurcsányova éra, preto musí každý z vás zabojovať, aby sa ľavica nedostala znova k moci," varoval Orbán, ktorý pripomenul, že šéfom ľavice je expremiér a terajší predseda Demokratickej koalície Ferenc Gyurcsány, ktorého strana je najsilnejším opozičným politickým subjektom.

Kandidát zoskupenia šiestich opozičných strán na premiéra Péter Márki-Zay podľa slov terajšieho ministerského predsedu reprezentuje skrachovanú politiku Gyurcsányovej éry.

Orbán pripomenul, že Európska únia sa Maďarsku i Poľsku "vyhráža" odmietnutím vyplatenia finančných zdrojov z fondu obnovy po tom, čo sa tieto krajiny postavili proti lobby z komunity LGBTQ. "Tlak z Bruselu je obrovský. Ak mu podľahneme, otvorí sa cesta k sexuálnej propagande namierenej na deti a cesta aktivistov komunít LGBTQ," zdôraznil premiér.

Orbán však ráta s tým, že Brusel po referende o otázkach ochrany detí a po parlamentných voľbách v Maďarsku ustúpi rovnako, ako to urobil pred štyrmi rokmi v súvislosti s migráciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok