Bratislavská prokuratúra upozorňuje: Zrušenie tímu Oblúk môže ovplyvniť rýchlosť vyšetrovania

TA3 TASR
16.2.2022 16:14

Krajská prokuratúra v Bratislave upozorňuje, že zrušenie vyšetrovacieho tímu Oblúk môže ovplyvniť rýchlosť a plynulosť vyšetrovania. Zároveň garantovala, že vyšetrovanie závažných podozrení zo zneužitia právomoci nebude zmarené ani po zrušení tímu a nedôjde k zmareniu dôkazov. Jej stanovisko poskytol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Bratislavská prokuratúra upozorňuje: Zrušenie tímu Oblúk môže ovplyvniť rýchlosť vyšetrovania
TASR/Jakub Kotian (ilu)

Krajská prokuratúra zatiaľ nemá oficiálne informácie o zrušení tímu. Považuje to za prekvapujúce. Rozkaz o zrušení tímu vydali 14. februára dočasný prezident Policajného zboru Štefan Hamran a Robert Miko, poverený riadením Úradu inšpekčnej služby (ÚIS), priblížil tlačový odbor Ministerstva vnútra SR.

Rezort vnútra zdôrazňuje, že jeho zrušením neprichádza k narušeniu priebehu vykonávania procesných úkonov. "V rámci Úradu inšpekčnej služby budú naďalej vykonávané vyšetrovateľmi a operatívnymi pracovníkmi ÚIS, ktorí boli súčasťou špecializovaného tímu Oblúk," reagovalo MV SR.

Vyšetrovací tím Oblúk bol podľa ministerstva zrušený najmä pre nesúlad s interným predpisom rezortu, absenciu kontroly vedúceho tímu či znemožnenie povinnosti nadriadených riadiť, organizovať, kontrolovať a hodnotiť výkon štátnej služby podriadených policajtov. Tiež pre nedostatok policajtov na dotknutých útvaroch.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok