Kvetinové ingrediencie v kozmetike: Na čo vám poslúži ružová voda alebo kvitnúca lipa?

TA3/zm
16.2.2022 16:00

Rozkvitnite vďaka kozmetike, ktorej hlavnou ingredienciou sú kvety. Či už ide o bylinky alebo rôzne iné rastliny, dobre vám poslúžia nielen na okrasu.

Kvetinové ingrediencie v kozmetike: Na čo vám poslúži ružová voda alebo kvitnúca lipa?
Pexels/Karolina Grabowska

Niektoré kvety nám neslúžia len pre potešenie oka, ale výťažky z nich urobia radosť i vašej pleti.

Ružová voda pre mladosť

Tento zázrak vašu pleť rozmazná a vďaka svoje výraznej sladkastej vôni vám na chvíľu dopraje priam kráľovský pocit, keďže pochádza z lupeňov kráľovnej kvetov. Ružová voda je určená na denné používanie a okrem toho, že pleť po nej zostáva dokonale zamatová a dlhodobo hydratovaná, obklad z nej poskytuje úľavu očiam unaveným z neustáleho pozerania do monitora. Ružová voda je určená najmä pre zrelšiu pleť. Práve vďaka nej budete vyzerať aj naďalej mladistvo a sviežo.

Lipový kvet na detox

Voňavá lipa si v kozmetickom priemysle vybojovala svoje stále miesto. Je to predovšetkým pre jej detoxikačné schopnosti. Ovplyvňuje správne fungovanie kožnej mikroflóry, no tiež udržiava vyvážené pH pleti. Zároveň na pokožku pôsobí upokojujúco a antioxidačne. Vďaka pravidelnému používaniu produktov z lipového kveta vaša pleť zostane vláčna a hydratovaná. Nemenej dôležitá je v boji proti prvým vráskam.

Materina dúška na mastnú pleť

Krém z materinej dúšky ocenia najmä mladšie ročníky alebo dámy s mastnou pokožkou. Práve táto bylinka napomáha pleti zbavovať sa prebytočného mazu a zabraňuje tak tvorbe akné. Popri tom však pokožka zostáva hydratovaná a svieža. Vyskúšajte si urobiť peeling a následne aplikujte ľahký krém s dotykom materinej dúšky a vaša pleť vstrebe všetky výživné látky, ktoré táto bylinka ponúka.

Slamienka pre zrelú pleť

Zrelá pleť si vyžaduje každodennú pozornosť a starostlivosť. Práve vo vyššom veku už nie sú prijateľné žiadne kompromisy a mali by sme staviť na istotu. Istotu, že vaša pleť bude dostatočne hydratovaná, a že krém, ktorý používame, priaznivo ovplyvní elasticitu pokožky. Výťažok zo slamienok vám dá presne tieto záruky. Vaša pokožka zostane po jeho použití vláčna, rozjasnená a pravidelným používaním sa zbavíte nedostatkov, ktoré sa na pleti rokmi objavujú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok