MH Manažment mení predsedu. Lopatku na poste nahradí Ondrová, oznámil Sulík

TA3 TASR
15.2.2022 11:21

Novou predsedníčkou predstavenstva akciovej spoločnosti MH Manažment bude od 1. mája Marianna Ondrová. Nahradí na tomto poste Ľuboša Lopatku. Oznámil to v utorok na brífingu minister hospodárstva SR Richard Sulík, za účasti Ondrovej a Lopatku.

Juraj Droba o regionálnych volbách
TA3 / David Duducz

"Rozhodli sme sa so súhlasom ministerstva hospodárstva, že od 1. mája 2022 bude povýšený MH Teplárenský holding na jednu právnu entitu. Jednotlivé teplárne prestanú mať právnu subjektivitu. K 1. máju budeme mať jednu právnu entitu so šiestimi závodmi, ktoré budú z právneho hľadiska riadiť traja členovia predstavenstva. V dozornej rade budú tiež traja členovia. Proces sme debyrokratizovali, zmenili sme 18 členov predstavenstva na troch, to isté aj v dozornej rade," presnil Lopatka.

Priblížil, že za dvojročné obdobie svojho manažérskeho pôsobenia sa podarilo otočiť hospodárenie štátnych teplárenských spoločností zo straty na úrovni 7 miliónov eur na zisk pred zdanením vo výške 14 miliónov eur. "Ešte pomerne významná časť prostriedkov bola použitá na vytvorenie zákonných rezerv, najmä na ekologické záťaže, ktoré sa povytvárali v minulosti," poznamenal.  

"Za rok 2021 sme v šiestich teplárňach znižovali ceny tepla, a to v Bratislave o 7,4 %, v Trnave o 3,2 % a vo Zvolene o 0,2 %. Žiaľ, boli sme nútení zvýšiť cenu tepla v Martine o 2,5 %, Košiciach o 3,7 % a Žiline o 0,3 %. Súčasne by sme však chceli po sfinalizovaní výsledkov vrátiť občanov ešte asi 4,3 milióna eur v podobe preplatkov," dodal Lopatka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok