Hyundai Ioniq 5 prešiel menším faceliftom. Prináša však dôležité zmeny

TA3/SZ
14.2.2022 18:30

Ioniq 5 je na trhu vcelku krátku dobu, no automobilka sa rozhodla vylepšiť Ioniq už teraz. Vylepšená novinka prináša dôležité funkcie

Hyundai Ioniq 5 prešiel menším faceliftom. Prináša však dôležité zmeny
Hyundai

Elektrický Hyundai Ioniq 5 je na trhu približne rok, no Hyundai sa rozhodol aj po tak krátkej dobe zmodernizovať tento model a doprial mu najmä technologické zmeny.

Jediný prvok, ktorý môže odlišovať facelift aj po dizajnovej stránke sú digitálne spätné zrkadlá využívajúce kamery. Toto riešenie však bude dodávané na želanie, takže zákazník bude mať aj naďalej možnosť výberu klasických zrkadiel.

Ioniq Hyundai

Dôležitou zmenou je zväčšenie kapacity akumulátoru, ktorá narástla z pôvodných 72.6 na 77.4 kWh. Vďaka novému akumulátoru sa mierne predĺži dojazd, no najmä disponuje vylepšeným tepelným manažmentom, ktorý udržuje optimálnu teplotu batérie a čerpá údaje z navigácie, takže ak máte nastavenú navigáciu k nabíjačke, auto vopred teplotne pripraví batériu na nabíjanie, aby bolo možné využívať maximálny nabíjací výkon.

Ioniq Hyundai

Vylepšením prešlo aj odpruženie nazvané Smart Frequency Dampers, ktoré poskytne väčší komfort pri jazde na nerovnostiach a zlepší odozvu od podvozku. Novinka bude pre zákazníkov dostupná už koncom roku 2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok