Anketa Svetové auto roka spoznala nominantov

TA3/SZ
14.2.2022 11:00

V ankete Svetové auto roka hlasuje viac ako sto motoristických novinárov, ktorý vyberajú svojho favorita. Ktoré autá zabojujú o titul?

Anketa Svetové auto roka spoznala nominantov
Mercedes

Podmienkou účasti modelu v hlasovaní Svetové auto roka je minimálna produkcia 10 tisíc kusov ročne a model musí byť v rozmedzí od 1.1.2021 do 30.3.2022 dostupný aspoň na dvoch kontinentoch a dvoch trhoch, ako napríklad USA, Čína či Európa.

Zoznam nominovaných je naozaj pestrý, a nájdeme v ňom ako európske autá, tak aj kórejské či americké. Okrem hlavnej ankety Svetové auto roka sa hlasuje aj v rôznych podkategóriach. O titul Mestské svetové auto budú bojovať mená, ako napríklad Opel Mokka, Dacia Sandero, VW Tiguan, alebo Toyota Yaris Cross.

Ford Ford

V kategórii Luxusné svetové auto roka budú bojovať o titul mená ako Mercedes EQS, BMW iX, Genesis GV70, či Audi Q5 Sportback. Ocenenie Športové auto roka si môže odniesť Porsche 911 GT3, BMW M3, BMW M4, elektrické Audi e-tron GT, VW Golf R a GTI, alebo Subaru BRZ.

Hyundai Hyundai

Novinkou je kategória Svetový elektromobil, v ktorej nájdeme BMW iX, Audi e-tron GT, Ford Mustang Mach-E, Mercedes EQS a Hyundai Ioniq 5. Z každej kategórie budú vybrané tri najlepšie autá a zverejnenie víťazov jednotlivých kategórii prebehne pri otvorení autosalónu v New Yorku 13. apríla. Paleta modelov je vcelku pestrá, tak sa nechajme prekvapiť, ktoré zvučné mená získajú titul.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok