Slovan opäť zdolal Trenčín. Belasí zvýšili náskok pred druhým Zvolenom

TA3 TASR
11.2.2022 21:43

V piatkovom zápase 48. kola Tipos extraligy zvíťazili hokejisti Slovana Bratislava na ľade Dukly Trenčín 3:2 po predĺžení. Triumf lídra súťaže zariadil Andrew Yogan. Slovan má na čele tabuľky 5-bodový náskok pred Zvolenom, ktorý prehral 0:3 v Spišskej Novej Vsi.

Hokej-TEL: HC Slovan Bratislava - HK Nitra 4:2 v 37. kole - sumár, text
TASR/Jakub Kotian

Slovan mal bleskový vstup do zápasu, už v 6. sekunde otvoril skóre. Po úvodnom buly sa pošmykol Chovan, puku sa zmocnil Matoušek a v nájazde prekonal Bownsa. Otrasení domáci mohli inkasovať ešte v tej istej minúte znova, bekhend Yogana však trenčiansky brankár zlikvidoval a v pokračujúcom tlaku Slovana namieril Sukeľ spomedzi kruhov vedľa bránky.

Bratislavčania sa dočkali v 4. minúte, Mackenzie nabil Beňovi a ten skóroval z prvej prudkým príklepom. Dvojgólové manko skresali "vojaci" o 52 sekúnd neskôr zásluhou Nemčíka - 1:2. Ďalšiu veľkú príležitosť priniesla až v 17. minúte presilovka Dukly, v ktorej puk po Chovanovej strele zazvonil na žŕdke za Windsorom.  

V úplnom závere úvodnej tretiny sa Yogan oprel do puku medzi kruhmi, Bowns bol pripravený. V 25. minúte sa Slovan nasťahoval do útočného pásma a po prihrávke Belluša vypálil Jääskeläinen, presúvajúci sa trenčiansky brankár však jeho pokus vyrazil. Bez práce nebol ani jeho náprotivok Windsor, ktorý pohotovo zasiahol pri strele Sojčíka. 

V 45. minúte vyhral Rehuš buly a Hudec strelou švihom vyrovnal - 2:2. Vzápätí sa vyznamenali brankári oboch tímov, ďalší gól už nepadol a duel išiel do predĺženia. V ňom tréneri Slovana spravili šikovný ťah, keď odvolali Windsora a ich tím mal k dispozícii presilovku 5 na 3. Využil ju Yogan, ktorý skóroval ponad ležiaceho Bownsa a rozhodol o štvrtej výhre Slovana nad Trenčínom v tejto extraligovej sezóne. Jeho zásah ešte posudzoval videorozhodca, neodhalil však žiadne porušenie pravidiel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok