Spišiaci vynulovali majstra zo Zvolena. Melicherčík s tretím shutoutom v sezóne

TA3 TASR
11.2.2022 20:08

Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v 34. kole Tipos extraligy nad HKM Zvolen 3:0. Brankár Spišiakov Marcel Melicherčík dosiahol tretie čisté konto v sezóne.

Hokej-TEL: MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Spišská N.Ves 4:1 v 31.kole-sumár, text
TASR/Henrich Mišovič

Spišiaci zvíťazili v predošlom vzájomnom zápase na zvolenskom ľade 6:4 a na majstra si verili aj v domácom prostredí. Na konečnom výsledku mal výrazný podiel ich vydarený úvod. 

Salituro ešte svoju prvú ofenzívnu akciu nedoviedol do gólového konca, ale v 4. minúte zakončil ofenzívnu akciu - 1:0. Spišiaci mali naďalej viac z hry a v 9. minúte sa strelou z ostrého uhla presadil Kuru - 2:0. Hostia sa nevedeli dostať do tempa, organizovaná hra Spišiakov im v prvej tretine robila problémy.

V úvode druhej časti mali hostia dve presilovky, ale Spišiaci ich nepustili do vážnejšej šance. Naopak, do nádejných príležitostí sa v oslabení dostali Spišiaci. Od 30. minúty viedli domáci už 3:0, keď sa druhýkrát v zápase presadil Salituro.  

Zvolenčania sa gólovo do zápasu nevrátili ani v následnej presilovke, v ktorej sa neujali pokus Djakova ani Leskinena. Spišiaci mohli náskok zvýšiť počas 102-sekundovej presilovke o dvoch hráčov, ale Zvolenčania si poradili.

V tretej tretine pribudlo vylúčených. Spišiaci umnou hrou kontrolovali svoj náskok a nepúšťali súpera k dorážkam a do vyložených šancí. Zvolenčania sa snažili o gól, ale Spišiaci v hektickom závere pomohli svojmu brankárovi k čistému kontu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok