Nové Zámky odnášali spod Zobora tri body. Nitranom sa nepodarilo vyrovnať

TA3 TASR
11.2.2022 21:36

Hokejisti HC Nové Zámky vyhrali v piatkovej dohrávke 32. kola Tipos extraligy na ľade HK Nitra 3:2. Nové Zámky figurujú v tabuľke na predposlednom 11. mieste, Nitra je tretia.

Hokej-TEL: HK Nitra - HC Nové Zámky 2:3 v dueli 32. kola - sumár, text
TASR/Henrich Mišovič

Diváci v Nitra aréne boli v úvodnej tretiny svedkami vyrovnaného hokeja so šancami na oboch stranách, avšak bez gólového efektu. Prvú zo série vážnejších priležitostí mali v 10. minúte pri avizovanom vylúčení hostia, ale Tibor Varga iba prestrelil bránu. 

V rovnakej situácii, no v ešte lepšej pozícii sa o dve minúty nedokázal presadiť ani domáci Raskob. V 18. minúte ešte zaujala akcia Tvrdoňa, ktorý sa natlačil až pred Bakalu, ale bekhendový pokus dokázal kanadský brankár zlikvidovať.

Po výmene strán vstúpili do tretiny lepšie “býci”, ktorí sa aj ujali vedenia. V 22. minúte využil nečakaný odraz puku Klempa a švihom prestrelil Honzíka. V 31. minúte sa Zámčanom podarilo prekonať českého brankára aj po druhýkrát, keď od modrej čiary napriahol Kozák a puk skončil v bráne. Nitrania v závere prostrednej časti hry stupňovali svoj tlak, ale Nové Zámky držal spoľahlivý Bakala. Ten sa zaskvel aj v 37. minúte pri tutovke Rockwooda.

Nitrania mali hneď v úvode tretej tretiny výhodu prvej presilovky v zápase a Baláž dokázal znížiť na 1:2. V 46. minúte už bolo vyrovnané, keď Bakalu prekvapil prudkou strelou Volko. V 49. minúte však “corgoni” urobili za bránou chybu a Zámčania sa opäť ujali zásluhou Fetkoviča vedenia, ktoré už z rúk nepustili. Nitra ešte skúsila v závere hru bez brankára, no vyrovnať sa jej nepodarilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok