POČASIE: Na horách bude veterno. Denná teplota do 12 stupňov

TA3 SHMÚ
11.2.2022 06:48

Oblačno až zamračené a hmlisto, ojedinele aj zmenšená oblačnosť. Postupne na väčšine územia dážď, vo vyšších, neskôr miestami aj v stredných polohách sneženie. Denná teplota 2 až 8, na juhu miestami do 12 st. Postupne od západu severozápadný vietor do 40, v nárazoch do 60 km/h. Na horách veterno.

Situácia

Od severozápadu postúpi cez našu oblasť ďalej na juhovýchod studený front spojený s rozsiahlou tlakovou nížou nad severnou Európou. Za ním sa začne od západu do našej oblasti rozširovať okraj tlakovej výše.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené, spočiatku miestami, neskôr ojedinele zmenšená oblačnosť. Dopoludnia ojedinele hmla, najmä na východe. Od severozápadu postupne na viacerých miestach dážď alebo prehánky, vo vyšších, neskôr v severnej polovici územia aj v stredných polohách sneženie. Najvyššia denná teplota 2 až 7, v južnej polovici západného Slovenska
a na juhu stredného a východného Slovenska 7 až 12 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -2 st. a ďalšie ochladzovanie. Slabý, postupne od západu prevažne severozápadný vietor 3 až 8, na juhozápade a v Popradskej kotline miestami okolo 10 m/s a tam v nárazoch okolo 16 m/s (10 až 30, 35, 60 km/h). Na horách prudký až búrlivý vietor, nad pásmom lesa prechodne až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 3, na severe miestami do 7 mm / do 7 cm snehu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok