Modré pivo si získalo fanúšikov, pivovar zvyšuje výrobu. V čom sa skrýva jeho tajomstvo?

TA3 ČTK hm
12.2.2022 13:00

Francúzsky remeselný pivovar začal vyrábať modré pivo, farbu mu dodáva riasa spirulina. V snahe nájsť spôsoby, ako ozvláštniť svoje nápoje, sa pivovar spojil s neďalekou firmou, ktorá chce spopularizovať riasy ako doplnok stravy.

pivo čapovanie 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Píše o tom agentúra Reuters. Pivo sa podľa zamestnanca spoločnosti Hoppy Urban Brew Sébastiena Verbekeho predáva dobre. "U verejnosti vzbudzuje obrovský záujem a zvedavosť," uviedol. Spirulinu pestuje spoločnosť Etika Spirulina na severe Francúzska. Zložka spiruliny, ktorá sa nazýva fykocyanín a dodáva pivu modrú farbu, sa pridáva do piva pri varení.

Modré pivo, ktoré dostalo názov Line, opisuje zamestnankyňa pivovaru Mathilde Vanmansartová ako chmeľové, ľahké a s ovocnými tónmi. Jediným dôkazom pridanej riasy je podľanej výrazná farba.

Podľa Xaviera Delannoyea, majiteľa farmy, ktorá riasu dodáva, urobil pivovar niekoľko skúšobných várok, než našiel zmes, ktorá by zákazníkov oslovila. Od októbra do decembra vlaňajšieho roku sa podľa neho predalo 1500 fliaš modrého piva a pivovar sa teraz chystá zvýšiť jeho výrobu, aby uspokojil dopyt.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok