Opozícia podľa SaS klame a manipuluje. Schválenie dohody je aj znakom zodpovednosti

TA3 TASR
9.2.2022 15:14

Odsúhlasenie dohody o obrannej spolupráci s USA je hlasom zodpovednosti a zároveň jasným "nie" populizmu, hystérii a cynizmu v podaní opozície a extrémistov. Vyhlásila to predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová.

Opozícia podľa SaS klame a manipuluje. Schválenie dohody je aj znakom zodpovednosti
TASR/Jaroslav Novák

Šéfka Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti Vladimíra Marcinková dodala, že opozícia sa zahráva s naším bezpečnostným zakotvením. "To, čo robili opoziční poslanci, bolo hanebné, ale zároveň vonku sa ukázalo, aká veľká časť spoločnosti je rozdelená, nevie sa zorientovať v informáciách a dezinformáciách," povedala na tlačovej konferencii Zemanová.

"Bezohľadná opozícia celé týždne manipulovala verejnou mienkou, klamala o našich spojencoch a prekročila všetky medze," dodala. Hlasovaním sa podľa Zemanovej potvrdilo, že Slovensko si plní svoje medzinárodné záväzky, že patrí na Západ, do EÚ a NATO.

Marcinková je presvedčená, že hlasovanie o obrannej dohode presiahlo otázky bezpečnosti a obrany tejto krajiny. "Atmosférou, ktorú v spoločnosti vytvorila opozícia, nastolila úplne inú diskusiu. Úplne iný zápas, a to zápas, kam má Slovensko patriť," skonštatovala s tým, že 79 hlasov považuje za krehké víťazstvo vzhľadom na to, ako sa atmosféra v spoločnosti vybičovala. "Títo politici sa zahrávajú s naším európskym a bezpečnostným zakotvením," povedala na margo opozície.

Hoci predseda parlamentu Boris Kollár sa pri hlasovaní o dohode zdržal, Zemanová vníma ako kľúčové to, že dohodu schválili a podporilo ju 79 poslancov. Šéfka klubu SaS si myslí, že parlamentná stráž nie je potrebná. Treba však podľa nej zabezpečiť, aby sa nemohlo stať, že poslanci prídu do pléna NR SR so zbraňou, keďže pri vstupe do budovy neprechádzajú kontrolou. "Táto diskusia na grémiu odznela a boli reálne obavy, či v ten deň, keď sa rokovalo o zmluve, náhodou nemajú pri sebe zbrane," dodala.

Celú tlačovú besedu si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok