Kradol ako straka! Papagáj uchmatol turistom kameru a nakrútil sám seba počas letu

TA3 ČTK hm
13.2.2022 08:00

Papagáj na Novom Zélande ukradol turistom outdoorovú kameru a natočil sám seba počas letu. Zábery odvysielala miestna televízia vďaka tomu, že sa okradnutej rodine podarilo opustenú kameru v teréne zase nájsť.

Kradol ako straka! Papagáj uchmatol turistom kameru a nakrútil sám seba počas letu
reprofoto Guardian News

Napísal o tom denník The Guardian. Rodina Verheulová prišla o kameru pri horskej turistike v národnom parku Fiordland na novozélandskom Južnom ostrove. Počas odpočinku pri horskej chate nakrúcali kŕdeľ papagájov a jeden z nich potom odloženú kameru vzal do zobáka a odletel.

Alpínski papagáji z rodu Nestor kea sú podobne ako straky známe svojou sympatiou k lesklým predmetom a nič netušiacim turistom často ulúpia desiatu, odloženú peňaženku alebo vreckovky. Tentokrát sa ale ukradnutú kameru podarilo vypátrať.

"Išli sme za zvukom, videli sme ich (papagáje) v strome - keď nás počuli prichádzať, tak uleteli... Môj syn sa šiel pozrieť na skaly, ktoré vyzerali ako miesto, kde by vták mohol pristáť, a kamera tam ležala a stále ešte nekrúcala," popísala zážitok miestnej stanici TVNZ Alex Verheulová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok