Je spustený proces zapisovania. Očkovanie na Slovensku je možné aj v prípade prvej vakcinácie v zahraničí

TA3 TASR
9.2.2022 08:30

Očkovanie na Slovensku je možné aj v prípade prvej vakcinácie v zahraničí. Národné centrum zdravotníckych informácií oddnes spustilo proces zapisovania očkovania proti ochoreniu Covid-19 pre ľudí, ktorí boli zaočkovaní v zahraničí a majú záujem o doočkovanie na Slovensku.

Všetci občania, ktorí absolvovali prvé dávky očkovania v zahraničí a doočkovanie na Slovensku, sa môžu uchádzať o digitálny Covid preukaz EÚ. Informovala o tom hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií Alžbeta Sivá.

"NCZI prináša riešenie aj pre ľudí, ktorí sa nechali doočkovať na Slovensku pred 9. februárom 2022. Ide o osoby, ktoré dostali prvú alebo druhú dávku vakcíny v zahraničí a druhú alebo tretiu dávku dostali na Slovensku. A to ešte pred dneškom, keď NCZI spustilo vydávanie digitálnych Covid preukazov EÚ aj pre občanov očkovaných v zahraničí a doočkovaných na Slovensku," vysvetlila hovorkyňa.

Záujemcovia o preukaz musia vypísať informačnú tabuľku na stránke korona.gov.sk. "Všetky údaje potrebné pre vypísanie tabuľky nájdu v potvrdení o očkovaní," priblížila hovorkyňa. Vypísanú tabuľku je potrebné naskenovať a následne spolu s naskenovaným čestným vyhlásením a potvrdením o predchádzajúcich očkovaniach poslať na mailovú adresu nczisk@nczisk.sk.

"NCZI zaslané dáta zapíše do svojich systémov a doočkovaná osoba si bude môcť nechať vygenerovať Covid-19-PASS. Následne požiada o vydanie digitálneho Covid preukazu EÚ," doplnila Sivá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok